fbpx
Skip to content

Bensindrevne motorer med Aquamatic-drev er en ny standard for fritidsbåter. Robust dreiemoment ved lave turtall, topp ytelse ved høye turtall og fremragende respons i mellomregisteret. Sporty og effektivt, men likevel fleksibelt og drivstoffeffektivt.

Lett konstruksjon
Sylinderblokk og sylinderhode i aluminium, lette stempler med lav friksjon og bunnpanne støpt i aluminium, sørger for et utmerket forhold mellom effekt og vekt. Det gir en enestående manøvrerbarhet og en imponerende akselerasjons kraft.

Reduserte utslipp
Bensinmotorer er oppgradert med en rekke tekniske funksjoner som blant annet gir forbedret ytelse og bedre drivstofføkonomi. Volvo Penta produserer de reneste fremdriftsmotorene på markedet i dag som understiger utslippskravene i både USA og EU.

Effekt på topp
Robust dreiemoment ved lave turtall, topp ytelse ved høye turtall og enestående respons i mellomregisteret. Alle bensinmotorene våre har direkte
drivstoffinnsprøytning, VVT (Variable Valve Timing), ferskvannskjøling og Easy Drain.

Stort utvalg
Det finnes et stort utvalg av sporty, men likevel drivstoffeffektive V6- og V8- bensinmotorer for fritidsbåter på mellom 20 og 45 fot. Alt er konstruert for å passe perfekt sammen – fra kontrollspak og motor til drev og propeller.

For å øke holdbarheten er motorens innvendige komponenter fullstendig beskyttet mot salt- eller sjøvann. Alle CE-bensinmotorer er også utstyrt med EVC (Electronic Vessel Control) – et elektronisk styresystem.

Ferskvannskjølt motor
Motorens aluminiumsblokk og ferskvannskjøling er laget spesielt for maritimt bruk. Ferskvannskjølesystemet gjør at motoren varer lengre og går bedre. Fordi systemet er lukket, kommer ikke saltvann inn, noe som forebygger korrosjon og øker motorens holdbarhet og andrehåndsverdi.

EVC – Electronic Vessel Control
EVC er Volvo Pentas elektroniske plattform for motor- og girkassestyring, og omfatter all førerinformasjon. Systemet gjør det mulig å installere nye maskinvare- og programvareprodukter.
Styrespak for å styre og dokke, Powertrim Assistant er kun noen få eksempler på tilleggsmuligheter.

Easy Drain
Ferskvannskjøling, katalysator og EVC er standard, i tillegg til Volvo Penta Easy Drain, som gjør det mulig å tømme ut sjøvannet på noen få minutter, uansett om båten er i vannet eller står på land. Besøk din nærmeste forhandler hvis du ønsker mer informasjon om neste generasjons motorer.

Back To Top